30 Ağustos 2012 Perşembe

Eski bir dostu yitirdim: Sigara



Sigarayı bırakalı tamı tamına 32 gün oldu. 10 yıldır yanımdan ayırmadığım paketi buruşturup atınca ciddi bir boşluk oldu hayatımda. Artık bir yere giderken daha az teçhizat taşıyorum mesela, hatta sadece telefonumu ve bir miktar para alıp çıkıyorum. Gün içerisinde saat başı sigaraya çıkmak alışkanlığından da kurtardık artık, iş saatlerim çok daha verimli geçiyor. İşlerimi daha erken bitiriyorum ve mesai yapmamı gerektirecek bir durumla karşılaşmıyorum. Şimdilik öyle büyük bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Sigara içen birinin içtikten sonraki ağız kokusunu şu an çok daha iyi anlayabiliyorum. Sigara içtiğim dönemde rahatsızlık verdiğim arkadaşlardan buradan özür diliyorum, hakikaten iğrenç kokuyor.

Sigaranın son zamanlarda hayattan çekip aldığı en bilindik yüz olan Müşfik Kenter için Allah'tan rahmet diliyorum. Kenter yaşadığı sıkıntılardan sonra yaşadıklarını bir kamu spotu ile dile getirmişti --> Sigara içen arkadaşlarım, çok geç olmadan sizler de bırakırsınız inşallah.

Nasıl bıraktım peki? Ünlü Champix ilacını kullandım ama bir müddet sonra ilacın kendisi de sıkıntılar çıkarmaya başladı ve onu da bıraktım. Ancak ilk evreleri atlatmada oldukça faydalı oldu. Tavsiye ederim. Zaten devlet de aynı ilacı veriyor, bırakmaya niyeti olanlara duyurulur.

P.S.: Geri başladım :(

23 Ağustos 2012 Perşembe

Ben sana m...




...
Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem
Ben sana mecburum sen yoksun 
...

Atilla İlhan / Ben Sana Mecburum