15 Mart 2010 Pazartesi

Komedi mi Dram mı? / Dan in real life

Romantik komedi dağarcığıma bir yenisini daha büyük keyifle eklemiş bulunuyorum. Dram yanının da bulunması ise en büyük kaçış noktam :)

Steve Carell'ı Evan Almighty'i izledikten sonra otomatikman Jim Carrey ile karşılaştırmaya başlamıştım. Nedeni gayet basit filmin ilkinde [Bruce Almighty] Carrey oynamıştı. Doğruyu söylemek gerekirse de Carell'ın oynadığını [Evan Almighty] daha başarılı bulmuştum. Carrey iyi oyuncu ama filmleri tamamen kendi başarısının üzerine kurulu, yani oynadığı filmlerin senaryoları genelde kötü oluyor. Carell bu noktada daha şanslı, daha doygun senaryolar ile tadı damakta kalan filmlerde oynuyor. Aslında aynı kulvarda olsalar da farklı yönlerde koşturuyorlar.

"Dan in real life" beklentimin ötesinde bir film. Köşe yazarı olan eşini 4 yıl önce kaybetmiş 3 kız çocuğu sahibi Dan'in ailesini ziyareti sırasında başından geçen olaylar silsilesi anlatılıyor.

Film kesinlikle eğlenceli. Carell'ın mizahını artık anlıyorum. Olaylar karşısında verdiği umarsız, beklenmedik ya da olağanın altı tepkiler ile güldürmeyi başarıyor. Bu filmde de sanatını konuşturması için oldukça fazla tepkisiz kalarak tepki verebileceği şeyler oluyor.

Filmin çekildiği yere bakarsak genelde tek bir ev içerisinde olup bitiyor her şey, doğal ortam ve oyuncuların bu doğallıkla bütünleşmeleri bir anda sarıveriyor. Geç vakitte izlemeye başlarsanız illaki "Çok geç olmadan bitse bari" fikri gelecektir aklınıza ama bittiğinde "ne çabuk geçti" diyeceksiniz.

Satır aralarında geçen güzel sözler de cabası.



1 yorum: